logo Things To Remember

Uitgeven in eigen beheer

Je hebt een prachtig verhaal geschreven, of een serie verhalen. Je wilt scoren met je historische roman, fictie of non-fictie. Welke hobbels moet je dan nemen. Het is niet voor iedereen weggelegd dat een uitgeverij bij voorbaat jouw boek zal gaan uitgeven. Uitgeven in eigen beheer en niet via een uitgever is een keuze waar voor- en nadelen aan zitten. Zo moet je al je publiciteit zelf verzorgen. Hoe kies je een vormgever? Of doe je het zelf? Hoe professioneel wil je jouw uitstraling hebben?
Er komt veel voor kijken. Is het een zakelijk boek? Of voor eigen familiekring. En als het voor de familiekring is, wil je dan toch niet dat het er professioneel uitziet. Kies je voor een ISBN nummer zodat je altijd gevonden wordt. Veel vragen die ik al eerder heb gelezen in het boek: ‘Verdienen met met uitgeven” van Maarten Beernink en die je in dit boek meeneemt op het keuzepad.
Aanstaande zaterdag 22 juni volg ik het zelfpublishing event van de boekengilde
Ik hoop jullie hierna meer de kunnen vertellen over het hele proces. Of ben je zo ver en op zoek naar een vormgever, ik ga graag met je in gesprek voor een brainstorm over vorm en typografie. Neem contact met me op, dan plannen we een afspraak.

Wie is Things To Remember

ThingsToRemember is een project van Stadsatelier Corneel. Ik ontwerp voor speciale gelegenheden, zoals jubilea, levensportretten, familie- of bedrijfsgeschiedenis, typering van een wijk, instelling of gebouw, materieel en immaterieel erfgoed. Bijzondere producten op maat dus, in de vorm van een affiche, een boek, een schrift, een magazine, een spel, een digitale tijdslijn of een andere verrassende vorm zijn. Ik denk mee over het concept, verzorg interviews, doe beeldresearch.

Mijlpalen, belangrijke ijkpunten worden vastgelegd in de tijd.