logo Things To Remember

Om niet te vergeten / ThingsToRemember

Vanuit mijn bedrijf Stadsatelier Corneel ontwerp en schrijf ik onder de naam ThingsToRemember voor speciale gelegenheden. Jubilea, levensportretten, familie- of bedrijfsgeschiedenis, typering van een wijk, instelling of gebouw, materieel en immaterieel erfgoed. Ik ontwerp bijzondere producten op maat, in de vorm van een affiche, een boek, een schrift, een magazine, een spel, een digitale tijdslijn of een andere verrassende vorm zijn. Ik denk o.a. mee over het concept, verzorg interviews en doe beeldresearch. Mijlpalen, belangrijke ijkpunten worden vastgelegd in de tijd. Of het nu een bedrijf is of een persoonlijk verhaal.

Levensverhalen / Familiegeschiedenis

Oma vertel eens? Of Opa hoe was het toen jij klein was? Heeft u altijd al graag een levensverhaal willen schrijven maar dit steeds uitgesteld? Omdat het er gewoon niet van komt omdat het leven gewoon geleefd moet worden of omdat u wellicht door de bomen het bos niet meer ziet. Het vastleggen kan rust en inzicht geven in je leven. Het is geen gemakkelijke klus. Het brengt herinneringen terug die dierbaar maar ook verdrietig kunnen zijn. Maar als het boek er dan na een tijd ligt, kijkt u terug op een document, waar u steeds weer in kunt kijken. Om te bewaren voor uzelf, uw kinderen of de kleinkinderen. Zo krijgen zij ook een kijkje in hoe het vroeger was. Met de tijd wordt het een steeds waardevoller document.

Corporate Storytelling / Bedrijfsgeschiedenis

U wilt aandacht besteden aan de historie van uw (familie)bedrijf of instelling, maar de tijd ontbreekt. Bijvoorbeeld, uw kapperszaak is een familiebedrijf en al sinds het begin van de vorige eeuw in Rotterdam gevestigd. De verhalen en beelden liggen voor handen, maar zijn verstopt in de herinnering of een doos. Op dit moment kan ThingsToRemember haar bijdrage leveren zodat de verhalen in tekst en beeld niet verloren gaan. Uw bedrijf bestaat één jaar, tien jaar of al vijf- en twintig jaar. Dit zijn de momenten om te reflecteren, feiten vast te leggen en te illustreren. ThingsToRemember gaat tijdig aan het werk voor u. Met als resultaat een document dat de geschiedenis in kan gaan. Een prachtig visitekaartje voor het bedrijf of in de vorm van een relatiegeschenk.