logo Stadsatelier Corneel

Wie is Corneel

Cora de Roon is Corneel
Van Didot Design naar Stadsatelier Corneel. Na 29 jaar je bedrijfsnaam veranderen? Het lijkt misschien wat vreemd. Voor mij is het echter als vanzelf gegroeid. Sinds kort heb ik een nieuwe woon- en werkplek op Katendrecht, iets waar ik lang naar heb uitgekeken. De bouwnaam van het pand is Corneel. In familiekringen is mijn bijnaam ook wel Corneel. Na lang puzzelen viel mijn oog op deze naam.
Stads
Stads staat voor werken in en voor de stad. Aan mooie huisstijlen en identiteiten voor beginnende, maar ook gesettelde ondernemers. Stads verraadt ook mijn interesse voor de historie van stad en zijn inwoners. Ontwerpen voor de stad. Persoonlijke verhalen, maar ook het samenstellen en meewerken aan een bedrijfshistorie. Werken in opdracht van uitgevers. De vertaling maken van inhoud naar vorm. En uiteindelijk het boekontwerp. Mijn grote passie.

 

Atelier
Atelier in plaats van ‘ bureau’. Ik hou van het simpele handwerk. Het maakt het hoofd leeg. Het is een verlangen om naast de computer het oude handwerk weer op te pakken en producten te ontwikkelen die dicht bij me liggen zoals mijn liefde voor typografie en papier. En eindelijk dat alfabet in letterschriftjes af te maken of gekke en bijzondere boekjes te maken. Ik hou van tastbare dingen. Zo zijn er zoveel verschillende papiersoorten die steeds weer anders aanvoelen.