logo Stadsatelier Corneel

Cooking & Caring, a Family Story

Boekontwerp – Retourtje Nederland – USA

New York, 1964… Jeltje Cnossen? Gaastmeer? Een Friezin van om de hoek, hier in New York, wauw! Piet laat zijn gereedschap vallen. Hij wast zijn handen en haalt ze snel door zijn haar. Hij voelt een vreemde spanning. Jeltje Cnossen… Piet volgt zijn collega het restaurant in en heeft het drietal al snel in het vizier. “Hi, ik ben Piet van der Gaast”, en hij steekt zijn hand uit…Drie maanden later lopen Piet en Jeltje als echtpaar het stadhuis in Sneek uit. Hun verhaal is het liefdesverhaal van twee jonge avontuurlijke Friezen, een ‘love story’ dat zich afspeelt op twee continenten.
Het is ook een verhaal over een ondernemersechtpaar en hun ‘familiehotel’ en een verhaal over zorgen voor elkaar wanneer vasculaire dementie een spelbreker wordt.
En tenslotte is het een verhaal met gerechten en recepten omdat waar samen gekookt en gegeten wordt, verhalen op tafel komen en eenzaamheid wordt verdreven. Liefde gaat tenslotte door de maag!

Familieverhalen in de vorm van een kookboek, met de oude recepten!
Formaat 170 x 245mm, 84 pagina's
Afwerking Gebonden, gebrocheerd
ISBN 9789402140316
Illustraties Thom Jansen, Jessica Jansen

Stadsatelier Corneel heeft aan een half woord genoeg; op basis van onze input maakte Cora de Roon een ontwerp voor ons boek dat inhoud en vormgeving tot één geheel maakte en precies de juiste snaar raakt.

Neta van der Gaast, communicatieadviseur