logo Stadsatelier Corneel

De Valkenhorst, wat de toekomst brengen moge

Boekontwerp

Door Gea ter Heege van Orange Biografie ben ik geïntroduceerd bij de familie Loudon. Vanaf het begin ben ik betrokken geweest bij het project en heb ik met name mijn bijdrage kunnen leveren aan de vertaling van de structuur van het boek naar vormgeving. Samen met Vanessa Loudon en Gea bespraken we de selectie van beeldmateriaal binnen de schetsen die er lagen. Ik heb gewerkt met patronen die passen in het tijdsbeeld. En met kleuren voor het onderscheid in de delen. Zo ontstond een consistente samenhang tussen inhoud en vorm met een diklijvig boek als eindresultaat.

Over het boek:  Er zijn meer diplomaten die zich hebben laten verleiden hun herinneringen op te schrijven. Ronald Henry Loudon had een zetje nodig om dat te doen en dat zetje gaf zijn dochter Vanessa. Uiteindelijk is het veel meer geworden dan puur en alleen herinneringen aan de dienst.De Valkenhorst is ook een familiegeschiedenis. Die geschiedenisbegint in 1811 als de Schotse marineofficier Alexander Loudon als 22-jarige naar Java vertrekt. Opmerkelijke persoonlijkheden uit destambomen van beide ouders worden in beeld gebracht. Belangrijke gebeurtenissen, zowel in het privéleven als in de internationalepolitiek, kleuren het verhaal. Maar centraal staat het ouderlijk huis.

De Valkenhorst, daar waar het allemaal begon….

Tekst Ronald Loudon
Beeldresearch Vanessa Loudon
Projectbegeleiding Gea ter Heege
Tekstredactie Marijke Hilhorst
Vormgeving Stadsatelier Corneel, een project van ThingsToRemember
Drukker !mpressed
Formaat 175 mm br. x 235 mm h.
Afwerking Genaaid, gebonden, harde kaft met kapitaalband

Vaak heb je een idee in je hoofd en dan is het zo fijn als iemand als Cora de Roon van Stadsatelier Corneel het nog mooier kan vertalen dan dat je het zelf had bedacht!

Vanessa Loudon