logo Stadsatelier Corneel

Werken Als een Paard

Op 26 juni werd het jubileumfeest gevierd van het project Werken als een Paard. Ze bestonden tien jaar. Naast een feest in de Kunsthal werd ook het schooljaar afgerond. Een feest voor alle partners, donateurs, begunstigers, vrijwilligers, gastdocenten, kinderen en iedereen die betrokken is. Werken als een Paard zet zich in voor kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Dat doen zij ondermeer met projecten voor basisschoolleerlingen uit Rotterdamse focuswijken, kinderen met autisme, leerlingen uit het speciaal onderwijs en kinderen die in de crisisopvang zitten. Zo organiseren ze ook vakanties op de Veluwe, laten ze kinderen na school kennismaken met kunst en cultuur, welzijn en zorg, en het bedrijfsleven. Om hun horizon te verbreden. Daarnaast doen ze onderzoek om meer inzicht te krijgen in de effecten.
Ik kreeg opdracht om het jubileumboek vorm te geven. Achter de schermen is dus hard gewerkt niet alleen aan de voorbereiding van dit feest maar ook aan het boek. Tijdens de boekpresentatie hebben we het eerste exemplaar overhandigd aan Wethouder Said Kasmi. Werken als een Paard is in tien jaar uitgegroeid van een eendaagse pilot voor een vakantieschool tot een project met vier verschillende vakantieschoolexcursies, een wekelijks therapeutisch programma voor kinderen uit het speciaal onderwijs, een omvangrijk naschools project én een schoolsportproject waarmee basisschoolleerlingen worden uitgedaagd om meer te bewegen. Dit jubileumboek is een bedankje voor iedereen die zich het afgelopen decennium voor Werken als een Paard heeft ingezet.
Het boek geeft inzicht in de projecten die hun eigen kleur kregen. Onderaan de pagina’s loopt een tijdlijn mee, zodat zichtbaar wordt hoe het project is gegroeid in de 10 jaar tijd. De omslag kreeg een stans van het paard. Achter de stand wordt een beeld van een kind naar voren die in de touwen hangt. ‘Ik heb leren durven’.

ISBN 978-90-833295-0-5
Idee Fred Rozendaal
Teksten Robin Hendriks, Karin Le Carpentier, Fred Rozendaal
Boekontwerp Stadsatelier Corneel, Cora de Roon
Foto's feest Mirjam Lems Fotografie
Druk Kapsenberg van Waesberge
Eindredactie Tekstbureau in Woordenland

'Ik heb leren durven'

Werken Als Een Paard leerling